PROCEDURA ALL ON 4

PREMIUM DENTAL

ŠTA JE ALL ON 4 ?

All on 4 je savršena prilika za novi početak. All on 4 koncept podrazumeva da je most kojim se nadoknađuju svi zubi jedne vilice oslonjen samo na 4 implanta. U pitanju je unapred predvidiv i siguran postupak sa veoma visokim procentom uspešnosti u Premium Dental klinici. Uz pomoć All on 4 sistema u mogućnosti smo da Vam vratitimo mladalački osmeh i samopouzdanje. Oslobodićemo Vas proteza i omogućiti Vam da uživate u omiljenoj hrani kao i druženju i razgovoru sa prijateljima bez bojazni da će Vam proteza ispasti ili se pomeriti.

Šta god da je u pitanju i kakvi god da su razlozi gubitka zuba budite sigurni da će Vam stručni tim Premium Dental klinike pomoći.

Kako izgleda procedura kod All on 4 terapijskog koncepta?

Prilikom prve posete uradićemo Vam detaljan pregled i saslušati Vaše probleme i želje vezano za oralno zdravlje. Napravićemo set fotografija i uraditi otiske vilica koji će nam kasnije trebati za dodatne analize koje se izvode bez Vašeg prisustva. Zatim se pristupa CBCT snimanju jedne ili obe vilice. Informacije dobijene snimkom se kombinuju sa svim ostalim informacijama a nakon toga pravimo detaljan plan terapije. Obaveštavamo Vas i zakazujemo termin ugradnje implantata.

Prilikom Vaše sledeće posete ugrađujemo 4 implantata u gornju ili donju vilicu, a moguće je raditi i obe istovremeno.

Sam proces operacije je potpuno bezbolan i radi se u lokalnoj anesteziji. U toku intervencije postavljaju se 4 implantata a zatim se uzima otisak za izradu privremenog mosta ili ćemo Vašu postojeću protezu preoblikovati u fiksni most koji će biti nošen ugrađenim implantatima. Privremeni akrilatni most se postavlja najkasnije 48h od momenta kada se ugrade implanti.

Sledeći dan nakon intervencije dolazite na prvu kontrolu, a nakon 7 dana uklanjamo konce. Postoji i opcija da se postave konci koji se sami razgrađuju tako da ukoliko putujete ili iz nekog drugog razloga ne možete da dođete u ordinaciju ovi razgradivi konci su pravo rešenje. Ovo je jedan od bitnih razloga da se odlučite na dentalni turizam u Premium Dental klinici i All on 4 sistem.

Period zarastanja traje od 3 do 6 meseci a nakon toga dobijate definitivni most.

Kada ću moći normalno da jedem?

Ovo je često postavljano pitanje kada je reč o konceptu All on 4. S obzirom da samo 4 implantata nose ceo zubni luk potrebno je oko 3 meseca kako bi implanti potpuno zarasli. Tokom tog perioda morate biti pažljivi i poželjno je da konzumirate mekšu hranu. Nakon 3 meseca kada su implanti potpuno zarasli i kada se izradi definitivni most moći ćete da jedete sasvim normalno.

Koje su prednosti All on 4 terapijskog koncepta?

Kada je u pitanju terapijski koncept All on 4 postoji niz prednosti, a mi ćemo Vam izdvojiti samo neke od njih.

Drugi oblici rekonstrukcije vilice bez zuba mogu podrazumevati ugradnju 6 -8 implantata sto cesto zahteva i ugradnju veštačke kosti i podizanje poda sinusa sto moze dovesti do znacajnog povecanja troskova terapije kao i produziti visestruko vreme od pocetka terapije do kraja i dobijanja trajnih zuba.

Sledeća ogromna prednost je i smanjenje broja intervencija sto je pacijentima koji ne zive u Beogradu cesto opterecenje zbog dolazaka u kliniku.

Uobičajeni postupak je da se nakon ugradnje implanti prekriju sluzokožom a nakon završene osteointegracije koja traje 3 do 4 meseca otvaraju i tada se na njih postavljaju komponente za formiranje desni. Posle toga se čeka nekoliko nedelja kako bi se ponovo uzeo otisak. Ukoliko Vaš izbor bude All on 4 preskaču se sve te faze tako da ćete privremeni most najcesce dobiti istog dana. On se fiksira malim šrafovima za ugrađene implante.

Kada se završi hiruški deo terapije onda se pristupa protetskom delu terapije. U celom procesu se sprovodi samo jedna hiruška intervencija, što znači da ćete dobiti privremene zube u roku od 24 sata.

Jedna od ogromnih prednosti kada je ugradnja All on 4 u pitanju je ta što je potrebno manje raspoložive kosti. Kod ove tehnike, između vilične kosti i bočnog implanta je veća kontaktna površina. Vrlo mala potreba je za nadoknađivanjem vilične kosti. Ovim konceptom se izbegava sinus lift. Kada je potrebno da se ugradi 6 ili 8 implantata nekada se može desiti da u određenim regijama ne postoji dovoljno raspoložive kosti koja je potrebna za ugradnju tako da ju je neophodno nadoknaditi u većoj ili manjoj meri.

I ono što je najvažnija mera za pacijenta je svakako bezbolnost samog procesa. Nakon ove intervencije ćete se vrlo brzo oporaviti i vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Za koga je predviđen All on 4 koncept?

All on 4 koncept je predviđen za sve pacijente koji nemaju zube, kao i onim pacijentima koji imaju zube koje treba izvaditi iz nekog razloga. Takođe se preporučuje pacijentima koji nemaju dovoljno kosti za ugradnju više od 4 implantata ili iz nekog razloga ne žele protezu. Pogodan je koncept i za pacijente kojima je vreme dragoceno a kojima bi za ugradnju veceg broja implantata bila potrebna augmentacija kosti koja bi ceo proces produzila za 6 meseci. Upravo iz tog razloga se radi CBCT snimak jer će on pokazati da li imate dovoljnu količinu kosti kako bi se smestili implanti.

Protetska faza, nakon okvirno tri meseca, traje cca nedelju dana i zahteva prisustvo pacijenta skoro svakog dana da bi se ispoštovale sve potrebne faze, kako u klinici tako i u zubnoj laboratoriji.

U PREMIUM dental klinici tim naših stručnjaka će nakon detaljnih analiza poštujući Vašu želju učiniti sve kako bismo Vam uz pomoć All on 4 vratiti mladalački osmeh koji će Vam nesumnjivo ojačati samopouzdanje.
VIDEOGALERIJA
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
Play Video
CENOVNIK USLUGA

POZOVITE NAS

+381 61 199 4000​

GDE SE NALAZIMO | LOKACIJA

Bulevar Crvene Armije 11g Belvil zgrada Ruže (bivša ulica Đorđa Stanojevića) 11070 Novi Beograd