VODIČ ZA PACIJENTE | PROCEDURA

UGRADNJA ZUBNIH IMPLANTA | VODIČ ZA PACIJENTE KROZ CELOKUPNU PROCEDURU

Ovaj tekst je vodič za sve buduće pacijente da bi NA JEDNOM MESTU DOBILI ODGOVORE NA SVA PITANJA koja uglavnom postvljaju pri svakom prvom pozivu ili mail-u!

U nastavku su faze koje ćete proći od trenutka kada se odlučite za ugradnju implanta:

 1. PREGLED

Kada se dovoljno informišete i odlučite da uđete u proceduru ugradnje implantata vreme je i da stupite u kontakt sa ordinacijom. Najčešća komunikacija je putem mail-a ali jako često i putem poziva.

Naša ordinacija insistira na kontaktu pacijenta i doktora.

Ukoliko fizički niste u mogućnosti da dođete na prvi pregled komunikaciju sa doktorom organizujemo putem video poziva. Pri prvom pregledu doktor radi analizu vašeg 3D snimka i pravi plan terapije pri čemu detaljno objašnjava svaku fazu i odgovara na vaša pitanja ili nedoumice.

Ukoliko ste u mogućnosti da lično dodjete u ordinaciju, što je i naša preporuka, doktor prvo radi klinički pregled a zatim prelazite na fazu pravljenja plana terapije.

Pregled traje od 30-60minuta.

PLAN TERAPIJE SADRŽI:

  • Koliko faza ima planirani rad tj dolazaka
  • Regije zuba koji su indikovani za vađenje (ukoliko ih ima)
  • Da li je potrebna dodatna hirurška intervencija
  • Regije gde je potrebno ugraditi implante (broj implanta po vilici i konačni broj)
  • Vrstu privremenih zuba
  • Vreme potrebno za celokupnu hiruršku fazu (uključujući i privremene zube)
  • Okvirno vreme za koje možete planirati protetsku fazu
  • Da li je potrebna protetska priprema (broj zuba koji je potrebno lečiti, raditi nadogradnje itd.)
  • Koliko kruna je potrebno izraditi u protetskoj fazi i koju vrstu kruna
  • Koliko vremena je potrebno za protetsku fazu
  • Pojedinačne cene svake intervencije kao i konačni obračun svake faze

Na kraju svakog pregleda pacijent dobija pismenu ponudu sa planom terapije i obračunom troskova. Svaki vid pregleda je besplatan!

Prvi pregled možete zakazati na kontakt telefon: +381611994000        ili      e-mail: office@premiumdental.rs

 1. ZAKAZIVANJE TERMINA

Naša ponuda koju dobijate nakon pregleda je u pisanoj formi i sadrži detaljno ispisane faze kao i intervencije koje se rade u svakoj od faza tako da mozete da organizujete svoje vreme i pripremite se za početak prve faze.

Pri prvom pregledu svi pacijenti prolaze i kontrolu opšteg zdravstvenog stanja. Ukoliko je potrebno da se odradite određene pripreme za hiruršku intevenciju ili dodatne analize to će vam detaljno biti objašnjeno.

Zakazivanje se radi bar nedelju dana ranije.

Ukoliko želite da intervenciju radite u intravenskoj sedaciji, odredićete i dodatni pregled i konsultacija sa našim anesteziologom gde će dobiti sva upitstva za pripremu koja je potrebna.

Politika naše ordinacije da se ne radi uzimanje avansa za zakazane radove ali se pacijenti mole da ispoštuju zakazane termine i postuju vreme koje je izdvojeno za njihov rad.

Pri zakazivanju dobićete i sva potrebna uputstva. Veći deo hirurških intervencija se radi ujutru.

 1. ZAKAZIVANJE SMEŠTAJA I TRANSFERA

Ukoliko dolazite iz inostranstva pri zakazivanju intervencije radi se i rezervacija transfera sa aerodroma i rezervacija smestaja, ukoliko je ta usluga potrebna. Naša kliniki ne nudi besplatan transfer i smeštaj.

Naša ordinacija nudi BESPLATANU REZERVACIJU PREVOZA I APARTMANSKOG SMEŠTAJA za naše pacijente, da se ne bi oni bavili time i mogli rasterećeni da dodju na zakazani tretman.

Vozač vas čeka sa tablom ordinacije i u zavisnosti od našeg dogovora vozi na dogovorenu lokaciju (apartman ili ordinacija).

Naša preporuka je da uvek dođete u pratnji i zbog toga su apartmani i prilogođeni za komforan boravak dve osobe. Svi apartmani imaju kompletno opremljene kuhinje da bi ste mogli da sebi organizujete boravak nakon hirurške intervencije ukoliko ne zelite da izlazite u periodu dok ne dobijete privremene zube.

Pri zakazivanju dobićete kontakt telefon vozača i kontakt telefon host-a koji je zadužen da vas smesti u apartman i za sva pitanja u vezi istog u toku vašeg boravka.

 1. HIRURŠKA INTERVENCIJA UGRADNJE ZUBNIH IMPLANTA

Pre pocetka same intervencije postoji administrativna procedura (popunjavanje saglasnosti, otvaranje kartona, popunjavanje upitnika o opstem zdravstvenom stanju…). Ukoliko postoji velika trema I strah, nase asistentkinje će popričati sa vama I dobićete oralnu sedaciju u vidu tableta.

Kada pacijent uđe u hiruršku salu tamo se zadržava okvirno od pola sata za ugradnju jednog implanta do okvirno 2h za ugradnju 6 – 8 implanta. Za aplikaciju hirurške anestezije I šivenje rane utrošimo I do pola sata. Ugradnja implanta je kratkotrajna procedura I traje oko 15minuta po implantu. Vađenje zuba, ukoliko je potrebno, često oduzme dosta vremena jer hirurg mora jako pedantno da odradi zahvat vađenja I očisti ranu jer je to jako često I regija u kojoj se I ugrađuje implant.

Ako radite hiruršku intervenciju u obe vilice uglavnom se zahvati dele na dva dana ali mogu se uraditi I u istom danu sa pauzom od pola sata između vilica.

Ukoliko radite intervenciju u intravenskoj sedaciji vaše vreme provedeno u hirurškoj sali biće duže zbog same procedure. Takodje, pacijenti koji se odluče za intravensku sedaciju su obavezni da dođu u pratnji.

Nakon izlaska pacijent je u obavezi da provede jos malo vremena u ordinaciji da bi ispratili opšte stanje I krvarenje.

Na pultu dobijate termin za prvu kontrolu koja je nakon 24h I satnicu za uzimanje antibiotika I pismena uputstva za post-hiruršku negu.

Naš telefon je dostupan 24h ukoliko imate pitanja ili nedoumice.

 1. PRIVREMENI ZUBI

Kada hirurg izađe iz sale dobićete sve detaljne informacije u vezi planiranja protetske faze kao I planiranja izrade privremenih zuba I to zavisi od uslova u ustima.

Naša preporuka je uvek da pacijenti sačekaju skidanje konaca ali u slučaju da dolazite iz inostranstva tako nesto najčešće nije moguće pa privremene zube izrađujemo odmah nakon hirurške faze.

Privremeni zubi mogu biti fiksni ili u vidu mobilne proteze, što ce hirurg odlučiti.

Vreme izrade je od jednog do tri dana.

 1. PROTETSKA FAZA

Kada završite sa hirurškom fazom dolazi period čekanja da implanti srastu sa kosti I taj period uglavnom traje 3meseca. Ukoliko možete, termin za početak protetske faze možete zakazati odmah nakon ugradnje implantata ili kasnije ali minimum dve nedelje pre početka jer je ta faza jako kompleksna I iziskuje dosta planiranja I vremena.

Ono što je bitno potvrditi sa hirurgom nakon hirurške faze u odnosu na plan terapije koji ste dobili je broj I vrsta kruna I da li se nesto menja.

Za izradu protetskog rada u gornjoj I donjoj vilici potrebno je uglavnom 7-10 dana.

Prvi dan je najzahtevni kako za vas, tako I za doktora jer se implanti otkrivaju, bruse zubi (ukoliko ih ima) , vrši protetska priprema I uzimaju otisci za zubnu laboratoriju. U toku ove faze imamo par proba.

Nakon okvirno 5-7 dana dolazi prva verzija konačnog rada. U dogovoru sa vama moguće su sve vrste korekcija (boja, oblik, veličina, nagib…). Tek onda kada dođemo do savrsenog osmeha rad se cementira.

Naš tim će vam detaljno objasniti kako se odrzava rad I dati smernice o održavanju oralne higijene.

Ovde se zavšava put do vašeg savršenog osmeha ali počinje jedno lepo druženje sa nama na obaveznim kontrolama!

POZOVITE NAS

+381 61 199 4000​

GDE SE NALAZIMO | LOKACIJA

Bulevar Crvene Armije 11g Belvil zgrada Ruže (bivša ulica Đorđa Stanojevića) 11070 Novi Beograd